2012-07-03

В Опішні з'явилися марковані туристичні маршрути

Минулого тижня на теріторії селища Опішня офіційно відкрили два туристських маршрути з активними способами пересування, а саме пішим та велосипедним. Ці маршрути були розроблені та промарковані у рамках проекту «Мандруймо Полтащиною», над яким працювали представники Громадської організації «ВелоПолтава» та Полтавської обласної федерації Федерації спортивного туризму України за підтримки туристичного комплексу «Старий Хутір».

На урочистості з цього приводу приїхало чимало туристів та людей, які полюбляють активний відпочинок. Окрім гостей з Полтави було приємно побачити і туриста на велосипеді з Естонії, який приїхав відпочивати на Полтавщину. Він високо оцінив запропонований маршрут і був здивований тим, що вся робота проведена з власної ініціативи учасників проекту.
Саме відкриття було позбавлено нікому непотрібних помпезних промов. Відразу організатори запропонували гостям прогулятись чи проїхатись велосипедом по маршруту «Оглядовий» та послухати розповіді про історичні місця, через які пролягає цей маршрут. Крім цього учасники відвідали «Колегіум мистецтв у Опішні», де переглянули експозиції та мали змогу долучитися до унікального світу гончарства - спробували виліпити півника-свистунця. Також познайомились з процесом виробництва гончарних виробів на заводі «Художній керамік».
Більшість туристів приїхали в Опішню на декілька днів та розбили табір на території кемпінгу туристичного комплексу «Старий Хутір». Тут вони мали нагоду відчути автентичну атмосферу українського села початку ХХ століття, та спробувати домашню кухню. На території комплексу гостям запропонували також майстер-класи з виготовлення «ляльки-мотанки» та випічки пиріжків у справжній печі. Загалом атмосфера, що панувала в туристичному таборі була дружньою та приємною.
- Ми, багато мандруємо по різних регіонах нашої країни, а виявляється прекрасне і дивовижне теж зовсім поруч!!! - ділиться враженнями Валерій.
"Краща велоподія з початку року. Погано тільки, що мало.", "Вихідні вдалися на славу!", "Дуже сподобався маршрут. По ньому треба йти пішки, на велосипеді прийдеться дуже часто зупинятися щоб рахчохлити фотоапарат" - діляться враженнями інші учасники заходу. А це в свою чергу надихає учасників проекту «Мандруймо Полтавщиною» працювати далі: організовувати розвідувальні експедиції у пошуках найгарніших місцин, проводити роботи з маркування туристичних шляхів, та інформувати про них туристів та любителів активного відпочику.
На згадку самим стійким туристам господар "Старого Хутору" Олександр Куденець вручив сувенірні медалі.
Мандруйте, бо мандри відкривають світ!



Немає коментарів:

Дописати коментар